7.12.2011

♥ Herttanen

Tässä on Herttanen.
[ pipo, ei laps -on lapskin tietysti välillä, usein... ]
Herttanenkin on tavallaan mallitilkku isompaa projektia varten.
Tähän minulla olisi melkein valmis ohjekin,
kun kerrankin kirjoitin ylös mitä millonkin tein.
Luulen että tulevaisuudessa saatan hieman tätä hioa, oikein kiva malli ja nopea tehdä
Taidan tavita kohta assarin keksimään järkevämpiä nimiä näille malleille. 


Herttanen on 100 % villaa.
Herttanen on tehty Cascade 220:stä puikoilla nro. 4.
120 silmukkaa alareunassa.
Herttanen on neulottu ylhäältä alas, vähän niinkuin Lauranenkin.
Kirjoneulemalli löytyy NGV:n Neulominen -kirjasta,
jonka ostin siksi että saisin "luettelon" erilaisista neuloksista sekä kirjoneuleista.
Kirja vaikutti pikavilkaisulla myös selkeältä aloittajalle, eli suosittelen
mikäli joku puikkojen ääreen halajaa.


Tämä on kuulema pesä, sopii nyt teemaan ♥

Ja nyt pitkästä aikaa koetan olla ajan hermolla ja hyödyllinen! Olen todella vähän ehtinyt blogien ääreen, kaupoille tai minnekään muuallekaan ja se selittää osaksi bloginkin hiljaisuutta sekä yksipuolisuutta. Mutta tänään silmiini sattui Kanelin postaus aiheesta reput. Ja koska nyt kaikki pähkäilevät niiden joululahjamietteiden ääressä niin annanpa vinkin: tuollainen reppu on tositosi hyvä joululahja, (ps. siellä oli alekoodikin) mikäli lahjan saaja on liian nuori Neulominen -kirjaan ;)

Tytöllä on SkipHopin hiirireppu (saatiin joskus loppukesästä Tohvelisankarista)  ja on ollut erinomainen päiväkodissa ja muissakin menoissa. Nyt sentään tyttö suostuu poistumaan ilman reppua ulos ovesta, sitäkään ei tapahtunut moneen viikkoon repun saapumisesta.  4-vuotiaat osaavat olla päättäväisiä halutessaan. Kuvien perusteella olin luullut että reppu olisi sellainen pienehkö mihin mahtuu juuri ja juuri sukkikset ja lyijykynä ja muutenkin sellainen "halpislastenreppu"-olettamus minulla vähän oli. Iloisesti yllätyin kun kun reppuun mahtukin A4-puheterapiavihko, pk:n vaihtovaatteet tossuineen, juomapullo, iso unikaveri ja ties mitä. Reppu on ollut tytöllä koko syksyn käytössä ja luultavasti tulee olemaan ekaan luokkaan asti. Kaivelin vielä kätköistä kuvan missä näkyy minkää kokoinen reppu kantajalleen on  (tämä on ainakin minulle tärkeä kriteeri).


Koska en juurikaan ehdi lukea muiden bloggaajien ihania joulupostauksia, jättäkäähän tänne vinkkejä minullekin joululahjoista. Omien neulomusten ja reppujen lisäksi suosittellen ehdottomasti Senaatintorille siirtyneitä ja tänään alkaneita Tuomaan markkinoita sekä sunnuntaina alkavaa Vanhan Perinteisiä Joulumyyjäisiä. Jälkimmäiseen en suosittele rattaita mukaan.

Huomenna palaan edellisen postauksen kommentteihin, joista kiitän jo tässä, kiitos.
Hyvää viikonjatkoa ja
muistakaa hidastaa
[vaikka allekirjoittanut ei ehdikään ]
!

14 kommenttia:

 1. Herttanen on oikein kaunis pipo, olet taitava:) Meille kotiutui tuo aivan sama ihana hiiri reppu meidän kerholaiselle, menee joulupakettiin, kiva kuulla repusta hyviä kokemuksia:)

  VastaaPoista
 2. Hauska hattu. Minulla on vauvaa odottamassa harmaa samanmallinen hattu, mutta se on tehty alhaalta ylöspäin. Ja odottaa jotain kuviota piristykseksi. Tuollainen kirjoneulekin olisi ollut kiva.

  VastaaPoista
 3. Kiitos reppukuvasta - tuossa näyttää huomattavasti isommalta kuin Tohvelisankarin sivuilla!

  Nyt uskallan tilata neidille repun synttärilahjaksi. :)

  -AniiL-

  VastaaPoista
 4. Sun kirjoneule on kyllä ihana. Minulla samantyylinen kokeilu oli meneillään. En sitten jaksanut ja tein vain sydämiä riveissä.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis herttanen!Ja meillä on tuo sama reppu (se pöllö) ollut tosi hitti 3 veellä. On hänelle tosi tärkeä juttu pakata omaan reppuun kerhotavarat ja eväät ja tosiaan mummulassa on ollut yhden yön reissuillakin mukana eli vetää hyvin tavaraa sisäänsä!

  VastaaPoista
 6. Ai on nopea tehdä vai :-D No sä nyt neuloisit norsullekin kokopuvun viikossa, mutta mulla tuossa menisi koko talvi! Hieno on!

  Jään tänne vakoilemaan jouluvinkkejä...

  Mukavaa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
 7. Ah, näitä sun piposia! Niin kauniita.

  VastaaPoista
 8. Ihana ihana tuo pipo! Erittäin kaunista on käsialasi tuossa kirjoneuleessa :) Mä vasta harjoittelen kirjoneuleiden kanssa, mutta kova halu on oppia.

  VastaaPoista
 9. Herttainen on pipo! Minä olen täällä tehnyt tänään monta pätkiskakkua joululahjoiksi ja ainakin viimevuonna lämpimäislahjasta tykättiin kovasti:)

  VastaaPoista
 10. ompa herttanen kirjoneule! minunkin pitäisi tytölle reppu hommata, toinen pikkunen kun lähtee päiväkotiin tammikuussa <3

  VastaaPoista
 11. Nämä sun neulomat jutut on kyllä aina niin ihania!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥