4.12.2010

Käsittelytunti.Maanantaina päätin että viikonloppuna mennään rinteeseen, tyttökin. Sanoin miehelle että etsii välineet, tytöllä olikin vain kypärä viime talven luisteluajatuksesta. (Luistelu ajatus jäi ajatusasteelle sillä neitonen ei suostunut edes seisomaan jäällä). Niin ja siis piti olla kypärä. Torstai-iltaan mennessä ei kypärää ollut löytynyt mistään. Miete, että kypärä on ehkä jäänyt luistimien kanssa viime talvena luisteluradalle, myös heitettiin ilmoille. GREAT. Puolessa välissä viikkoa otin yhteyttä Peuramamaalle, varmistaakseni että siellä olisi lauantaille vuokravälineet. Piti olla, vaan ei ollut. Perjantai aamupäivänä olin soittanut satunnaisen määrän urheiluliikeitä läpi, etsiessäni kypärää jota Tanja minulle suositteli. Kypärä varattiin lopulta Mikonkadun Interiin.Perjantaina mies oli duunijutuissa ja hain lapset kotiin töiden jälkeen. Samalla soittelin Peuramaalle ja totesivat lakonisesti että jos tuutte aamulla heti kymmeneltä, pitäisi täällä muutamat välineet ollla. Ilman muuta me lastataan lapset autoon ja luvataan niille skimbausta, sillä riskillä ettei välineitä saakaan. Mietin vain, että kuinkahan monelle muulle ovat sanoneet samalla tavalla. Syötiin pikaisesti ja lähdettiin bussilla lasten kanssa keskustaan. Silmät takaraivossa seisottiin bussissa rattaiden kanssa keskustaan asti, saattaa olla että muutama oli menossa veronpalautusten takia kaupoille. Interissä soviteltiin kypärä ja samalla tiedustelin varusteiden hintoja. Koska pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen myyjän kanssa, lähdin lopulta kaupasta kahden lapsen kanssa, (myös tyttäreni piilottamien kaulaliinani sekä hanskojeni kanssa), rattaiden ja tietenkin kypärän, suksien ja monojen kanssa. Onneksi mies tuli antamaan auton meille toisella puolella keskustaa, bussimatka tällä kokoonpanolla olisi saattanut olla liikaa. No, tytöllä oli varusteet, pojalla edellisiltä kausilta myös. Joku on saattanut luvata hänelle lumilaudan seuraavaksi, joten uusia suksia ei hänelle enää hankita vaikka vanhat jo lyhyet ovatkin.Ihan turha luulo että tyttö suostuisi suksille ilman että poika olisi myös. Olin ajatellut että ohjaan tyttöä rinteessä kävelypelillä sillä itselläni on vain lumilauta ja sillä opetus ei onnistu. No ei se onnistunut pelkillä jaloillakaan. Tytön luonne... Äiti käveli vuokraamoon ja vuokrasi liian pitkät (koska niitä suksia ei siellä juuri ole) sukset ja sujautti monot jalkaan ensimmäistä kertaa 20:een vuoteen. "Joo, menen tosta lastenrinteen ensin yksin kerran ja katsotaan kuinka monena palana tuun opettamaan sitten tyttöä". Matolla ylös, vähän tuntumaa -tsiisus että on sukset muuttunu k a h d e s s a k y m e n e s s ä  vuodessa. "Ok, pysyn mä pystyssä, likka tänne." Siinä me sitten mentiin: minä + 20 kiloa ja varusteet päälle. Ihan kivasti , ottaen huomioon tytön luonteen ja äidin pikku tauon. Jos ei sisulla niin millä sitten? Poika meni hyvin, muisti vaikkei viime vuonna rinteessä ollutkaan.Ja sitten otettiin me kaakaota ja munkkia.
Riehuttiin lumessa ja oltiin lumisotaa.
Ja me syödään lunta!
Ja,me mennään huomenna taas
kakkepaa !
[laskemaan]


Lumista viikonloppua ja
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille !

27 kommenttia:

 1. Mäkään en ole ollut laskettelusuksilla 20 vuoteen! Mahtaisi olla aika kokemus jos kokeilisi.
  Ihanan riemukkaita kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Äiti ilman kypärää on upea malli lapsilleen?! Itselläni on kolme ja kuusivuotiaat lapset ja en edes lasten mäessä ole itse ilman kypärää!

  VastaaPoista
 3. Mietinkin millon ensimmäinen älähtää :)
  Kypäräni oli poikani päässä. Parempi minä ilman kun poika. Minun ei ollut tarkoitus lasketella ja siksi olin luvannut kypärän pojalle lainaan ja hänen omansa oli siis meillä kotona. En usko että tunti rinteessä ilman kypärää horjuttaa lasteni uskoa kypärän tärkeyteen, ovat molemmat hyvin tarkkoja siitä että kypärää vaativissa harrastuksissa heillä on kypärät päässä.

  VastaaPoista
 4. Mulle ei ole tullut mieleenkään, että Helsingin seudulla pääsee rinteeseen. Mutta, jos Turussa, niin miksei täälläkin. Ehkä jossain vaiheessa voisi yrittää tätäkin lajia. Mulla taitaa olla vain 10 vuotta siitä kun olen ollut suksilla rinteessä! Voisin päästä alaskin...

  Ai, mistä lähtien laskettelussa on aikuisten pitänyt käyttää kypärää....

  Ja hei, mitkä ja minkä malliset tytön housut on?

  VastaaPoista
 5. Ihanan talvisia kuvia:)
  Meillä lapset kanssa odottaa kuin kuuta nousevaa mäkeen pääsyä...ehkä sitten joululomalla lapin rinteille pääsevät...itse kun en viihdy rinteessä ja mies on ylityöllistetty:(
  Ja kypärät päässä kaikilla;)

  VastaaPoista
 6. Mari A, onhan täällä mäkiä vaikka kuinka :) Ei järin suuria mutta etenkään lastenkohdalla tai lautaillessa ei sillä ole niin isoa merkitystä. Tulkaa vaikka Peuramaalle joku kerta, siellä on myös pulkkamäki lapsille.

  Nykyään taitaa monella skimbaajallakin olla kypärä, sillon ei ollut kun itse laskin suksilla vielä. Minulla on ollut aina lautaillessa kypärä ja on aina päässä kun rinteessä olen, joskus vain elämässä tulee tämmöissä ex-tempore tilanteita jossa mennään sillä mitä on.

  Housut on Kammakarlon, hieman naftit, koko 5. Ovat kyllä kapeahkoa mallia, pompulla oli viime vuonna Kammakarlon setti. Firmahan meni konkkaan jo vuos sitten.

  VastaaPoista
 7. Ok, olet varmaan maininnutkin nuo housut - muistan nyt.

  Mä olen kyllä yllättynyt tuosta kypärän käytöstä oikeasti. Lautaillessa sen ymmärrän vielä, mutta suksilla en oikeastaan. Varsinkaan näissä etelän rinteissä. Murtsikoillakin tulee kovemmin alas kuin rinteessä. Tai ainakin itse ;D

  Niin se aika menee eteenpäin, eihän sitä jääkiekossakaan ollut kypärää pelaajilla vuonna kiekko ja kirves.... Taitaa olla paras pysyä rinteen alla kun menisin varmaan ihan väärissä varusteissa paikalle. Parasta kyllä oli, kun oltiin juurikin silloin 10 vuotta sitten rinteessä ja yksi tyypeistä oli ikivanhoissa neonvärisissä takeissa ja housuissa mukana...

  Tajusin juuri, että pitää hankkia ne kypärät kun lähdetään luistelemaan. Ehkä hiihtäessä murtomaata uskaltaa vielä mennä pipossa...

  VastaaPoista
 8. Voi että! Tahtoo kanssa! Meillä tytöt myös odottaa rinteeseen pääsyä ja äiti myös. Ollaan aiemmin laskettu vain Rukalla ja hieman yllätyin että täällä on ihan samat hinnat kuin siellä, joten 5 hengelle vuokraus ja liput tulee kohtlaisen kalliiksi ;) Nyt olen ajatellut hieman auttaa joulupukkia ja käydä ensi viikolla vähän ostoksilla ;) Täytyykin käydä kokeileen toi Peuramaa, meille kun kaikki paikalliset rinteet on outoja....

  VastaaPoista
 9. On se kypärä kuitenkin aika halpa henkivakuutus ja vaikka ei kaatuessa henki meniskään niin aika hyvät vauriot tuonne pään sisään kuitenkin saa. Töissä näitä nähneenä.

  t: Mariko

  VastaaPoista
 10. Voi mitä lasten riemua!Ihana fiilis välittyi tuosta sun tekstistä ja kuvista, vaikka mä aluksi pelkäsin et mihin tää teksti johtaa :) (tyyliin: tyttö ei suostunut edes seisomaan rinteessä!) Mutta siis neitihän tykkäsi ja haluaa uudestaan, ihan mahtavaa!Mukavia laskettelupäiviä teille!

  VastaaPoista
 11. Jes, aivan loistavaa, että Neitikin onnostui "kakkepaa"!!!! Täällä odotellaan Ellenin parantumista, jotta päästää mekin mäkeen!! Ja hienot varusteet ovat löytyneet!!!

  Kypärästä (Marille lähinnä;), sukset ovat parissa kymmenessä vuodessa muuttuneet lyhyemmiksi ja laikkaavemmiksi - joka tarkoittaa sitä, että suuri osa ihmisistä laskee kovempaa kuin olisi tarvis. ilmiön myötä myös siis kypärät ovat yleistyneet ja ovatkin jo enemmistön päässä.

  VastaaPoista
 12. Tanja: joo, mä olen tosiaan yllättynyt, koska silloin ennen vanhaan ei ollut kenelläkään (paitsi lapsilla) kypärät päässä ja sitten lautailijoilla myöhemmin. Sikäli kiva postaus, että avautuivat silmät tähänkin asiaan.

  Mua ahistaa kyllä kaikki nämä talvilajit. Olen laskenut sen varaan, että talvet Helsingissä olisivat lumettomia, niin ettei joutuisi opetuspuuhiin hiihdon suhteen, oli se kumpaa vaan. Ehkä huomenna kaivetaan ne perinteiset esiin, niin joku oppii edes jonkun lajin. Olette niin reippaita ja kannustavia esimerkkejä =O

  VastaaPoista
 13. Olin viimeks viis vuotta sitten lautailemassa ja hämmästyin valtavasti kun niin monilla oli kypärä! Ei vaan silloin kun aktiivisemmin harrastin kellään ollut!

  Itselläni ei ole ollut missään muussa lajissa kypärää kuin ratsastuksessa, mutta eipä sitä siinäkään lajissa pahemmin tullut ratsastuskoulusta pois siirtymisen jälkeen käytettyä.

  Meillä lapset luistelee ja sitä harrastetaan luistelukoulun jälkeen ihan ilman kypärää.

  Ymmärrän ihmisiä, jotka käyttävät kypärää, mutta omaan päähäni en kyllä osaisi ollenkaan kuvitella pyöräilykypärää, luistelukypärää saati lautailu- tai laskettelukypärää.

  VastaaPoista
 14. Voi miten ihania kuvia! Pakko myöntää että näitä kuvia katsoessa tuli hieman ikävä talvea.

  VastaaPoista
 15. Oi, ihana päivä teillä on ollut. Tää tahtoo kanssa mäkeen. Jos vaikka Nikke tänä talvena laskisi jo ihan itse.
  Mulla on ollut kypärä jo useamman vuoden, tutun päälle laski Lapissa joku ääliö ja onneksi oli kypärä ollut päässä, muuten olis tullut pahaa jälkee. Tuosta asti mä olen pitänyt kypärää tälläisena tapaturmaherkkänä aina laskiessa päässä. Niin pitää mies ja lapsetkin.

  Oiskohan meidän lähirinne viikolla päivisin auki, vois vaikka yrittää mennä sinne joku iltapäivä

  VastaaPoista
 16. Meillä olisi myös tarkoitus viedä tyttö ensimmäisen kerran rinteeseen tänä talvena. Kylläpä on riemukkaita kuvia, toivottavasti meilläkin. Kypärät meiltä löytyy kaikilta vaikka suksilla lasketaankin, johtuu kilpalaskentataustasta. Mutta eipä meidän lapsuudessa kypärää tarvittu pyöräillessä eikä luistellessakaan ja nyt toinen on lakisääteinen ja ilman luistelukypärää ei pääse päiväkodissa luistelemaan (kuulemma, ei nämä pienet vielä siellä luistele). Minusta kuitenkin aikuisella pitäisi olla ihan oma vapaus päättää käyttääkö kypärää vai ei omassa päässään, olis sitten kyse mitä harrastuksesta hyvänsä.

  VastaaPoista
 17. Kiitokset tästä, olin itsekin miettinyt opetusta jalan, mutta teemmekin siis noin. Mies oli lähdössä jo heti aamusta, mutta mun välineet on siskolla lainassa :/ Mutta nyt on suunnitelma valmiimpi!

  VastaaPoista
 18. Ihania talvikuvia. Hyvää viikonloppua Teille.

  VastaaPoista
 19. Iloinen meininki välittyy kuvista, lumisadekkin on onnistunut vangittavaksi. Minunkin täytyy myöntää etten ole sitten yläasteen ollut suksilla.

  VastaaPoista
 20. Meillä on kanssa tämä opetus jossain vaiheessa edessä, kiitos vinkeistä! Ihanan talvisia kuvia ja hyvin kuulosti reissu menneen.

  VastaaPoista
 21. Aa, Peuramaa ei ole edes käynyt mielessä... Aina jotenkin Vihti ja Talma vain. Kiitos vinkistä! Minkä mittaiset sukset neidillä on? Itse pähkäilen 70cm ja 80cm välillä 98 pitkälle... Tanja varmaan osaa kanssa jeesiä :) Hyvältä näyttää meno äidilläkin!

  VastaaPoista
 22. HEI!

  Tutustukaahan tuotteeseen nimeltä lasten lasketteluvaljaat. Aivan huippujuttu, kun opetetaan lasta laskemaan. Ainakin Fisherillä on niitä, taitavat nuo meidänkin olla sieltä.

  VastaaPoista
 23. Suvi, meillä Emil laskee vielä tän talven 80cm, ja on n. 104cm... viime talvena samoilla suksilla ja vähän lyhyempänä 8alle metrin mittaisena..). Mieluummin liian lyhyet sukset, lapset ovat kevyitä ja vauhti ei kasva (enkä ole vielä nähnyt alle kouluikäistä joka tekee hallitusti leikkaavia käännöksiä), pitkät sukset tappavat innostuksen jos niitä ei saa käännettyä. Mutta teille ehkä menisi kuitenkin jo noi 80 senttiset..? Vuokratkaa kerran ja kokeilkaa?

  VastaaPoista
 24. Loistava postaus, sillä olen suunnitellut meidänkin neidin viemistä rinteeseen ensimmäistä kertaa. Minä en opettamaan rupea, sillä minun henkeäni ei edes kypärä pelastaisi - olen vain muutamia kertoja lasketellut. Mies sen sijaan on aika hyvä, mutta miten saan miehen pakotettua pitämään kypärää :-/ Taidan aloittaa jäkätyksen jo nyt...

  VastaaPoista
 25. Aikamoinen seikkailu, mutta ihanan kypärän ja muut välineet saitte! :) Lapsenne ovat aina ihan tosi kauniisti ja kivasti puettuja ja kuvasi ovat hienoja! Blogiasi on ilo seurata.

  Ihanaa joulun odotusta!
  inari

  VastaaPoista
 26. oi, mun sydän suli tuohon viimeseen kuvaan. ihanat sisarukset <3

  VastaaPoista
 27. Meillä mennään kanssa "kakkepaa" koska se on neidistä kuulemma "pivaa" :)Voi kun Padmélla on kauniit toppavaatteet :) Jotenkin niin ison oloinen jo. Meillä laskee lapset kypärät päässä, pakko myöntää, äidillä ei kerran ollut kypärää:D Esikoinen mietti, että hän ei halua mäkeen, koska hänellä ei ole henkselihousuja. Ja keskimmäinenkin mietti, että äiti mul menee lunta sukkaa. Minä sanoin tähän tietty höpön löpön, ei teillä normaalistikaan mene. Vai, oikeastaan, meneekö? Me käytiin kerran mäessä tänä vuonna. Koppppppppppaaaaaaaa!huusi tyttö, kun laskettiin. ja aina mentiin kuulemma liian "miljaa" ja "komempaa" piti päästä. Laskettelusta tykätään kyllä täälläkin!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥